Свято, яке не спинити…

Свято, яке не спинити…

Міжнародний благодійний проект «Класична феєрія» — це не тільки грандіозний концерт в грудні, насамперед – це діти, які отримують допомогу.

Нарешті і проект «Класична феєрія-2019» дійшов до феєричного фіналу. Чотири спеціалізовані ліжка та дві мобільні ванни вже полегшують працю персоналу Богодухівського дитячого будинку-інтернату.

Спецобладнання використовуватиметься в паліативному відділенні будинку-інтернату. Це єдине дитяче паліативне відділення в Харківській області. В ньому перебуває 40 вихованців з важкими вродженими недоліками розумового та фізичного виховання. Всього в будинку постійно живуть 130 мешканців. Наймолодшому – 4 роки.

Нагадаємо, завдяки придбаним квиткам та благодійній допомозі кожного глядача під час унікального концерту класичної музики 23 грудня 2019 року вдалося зібрати 100 тис грн.

Восьмий рік поспіль організатори неповторного концерту брати Дворніченки та Олена Єрьоміна знаходять нові шляхи здивувати та вразити харківську публіку. Ідею «Класичної феєрії-2019» можна сформулювати як «неймовірні дуети».

Головним сюрпризом став тандем українця, який здобув світове визнання, працює з найкращими оркестрами світу, має шалену кількість найпрестижніших нагород та відзнак у сфері музики ДИРИГЕНТА Кирила КАРАБИЦЯ (Україна-Франція)  та американки Елізабет Піткерн, яка грає на легендарній Червоній скрипці Страдіварі (1720 р.), одному з найдорожчих інструментів сучасності.

До цього часу в Україні Елізабет грала лише у Харкові і лише з Молодіжним академічним симфонічним оркестром «Слобожанський».

Ще один тандем, який зігрівав серця слухачів грудневим вечором Ласло Феньо (Німеччина) та його дивовижний старовинний інструмент.  Один з найкращих віолончелістів сучасності грає на віолончелі 1695 року відомого італійського майстра Маттео Гоффріллера. Коли в їх виконанні зазвучала Аве Марія, один з найчастіше виконуваних творів в світі, атмосферу в залі неможливо було передати. Адже справжнє злиття музиканта і його інструмента у виконанні геніальної музики не має словникового еквіваленту.

Самобутній, натхненний, наповнений внутрішньою силою талант цього музиканта додав особливих фарб цьогорічній Феєрії.  Скрипаль, доцент Кельнської вищої школи музики, ученик видатного майстра та викладача Віктора Третякова Даніїл Австріх (Німеччина) зіграв з Елізабет Піткерн концерт для двох скрипок ре мінор Й. С. Баха.

І це вже третій дует, який вражав у цьому концерті.

Говориш «Класична феєрія», одразу згадуються брати Сергій та Олександр Дворніченко. Говориш брати Дворніченки і в пам’яті обов’язково зринає музика з «Класичної феєрії». Два брати, яких роз’єднує місце проживання (Сергій живе в США, а Олександр – в Україні), але поєднує спільна творча діяльність, цим вечором також виступили разом не тільки як організатори, а й талановиті музиканти. Для братерського дуету вони обрали концерт для альта і кларнета М. Бруха.

Продовжуючи тему дуетів, обов’язково треба згадати поєднання справжнього українського оркестру та неповторної української класичної музики. Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» — повноцінний соліст цього концерту. А музика українського композитора Івана Карабиця – перлина української культури.

Атмосферу та щасливе сяяння очей глядачів та учасників концерту можна лише відчути душею. Як це було можна подивитися на нашому каналі

або за лінками у медіа:

В Харькове прозвучала «Классическая феерия» (фото, видео)

У Харкові відбувся благодійний концерт «Класична феєрія»